Gijs Palsrok
Gijs PalsrokDocent Engels havo/vwo, Twickel College Hengelo

“Gijs Palsrok (Veghel, 1981) is een tweede generatie docent Engels in het voortgezet onderwijs (@MeesterGijs). Als jonge enthousiasteling verandert Palsrok graag de vorm en inhoud van het ouderwetse onderwijssysteem. Hij is een groot voorstander voor sociale media en ICT-toepassingen binnen en buiten de klas, zonder verlies van deskundigheid van docenten.

Lesgeven is reageren op leerlingen en niet regeren over ze. Onderwijs moet jongeren voorbereiden op de toekomst en daarvoor moeten docenten, volgens Palsrok, continu de vergulde grenzen van comfort verleggen. Naast lesgeven spreekt en schrijft de jonge docent over het onderwijs (@GijsPalsrok).”

Uit: HandboekTweePuntNul, sociale media in het onderwijs

“Ik kende Gijs Palsrok al voordat ik hem in het echt zijn verhaal zag afsteken. Op YouTube zag ik hem en zijn leerlingen Engelse woordjes oefenen, gebruik makend van Twitter. Ik noem hem in al mijn presentaties over mediawijsheid op school als lichtend voorbeeld van een uitmuntende docent. En niet alleen omdat hij zo handig is met internet. Hij weet leerlingen in vuur en vlam te zetten. Ik heb groot respect voor zijn vakmanschap.”
Remco Pijpers (directeur Mijn Kind Online), @RemcoPijpers
“Gijs is een bevlogen enthousiaste docent, die alles uit zijn leerlingen haalt en daarbij allerlei tools en sociale media uit de kast trekt. Ik had ook graag zo’n leuke engelse docent willen hebben.”
Pauline Maas (docent Mijn Kind Online), @4pip
“Gijs heeft een duidelijke visie op de integratie van het digitale leren in de school. Realistisch en experimenteel tegelijk en vol energie krijgt hij leerlingen, ouders en collega’s enthousiast om ook te ontdekken hoe leuk leren en lesgeven kunnen zijn.”
Harmen van der Panne (voormalig adjunct directeur Walterbosch), @HarmenvdPanne
“Gijs is een echte pionier. Hij is onbevangen en durft nieuwe wegen in te slaan als docent. Als spreker weet hij zijn praktijkverhalen op een enthousiaste manier over te brengen! Hij kan docenten dat duwtje geven om ook aan de slag te gaan met vernieuwende onderwijsconcepten.”
Marcel Kesselring (COschool), @Marathonkeje
Gijs heeft een paar keer een workshop verzorgd op een Facta-studiedag. Dat doet hij met flair en energie. Op een geheel eigen, interactieve wijze. Hij draagt zijn vak als docent met grote passie en enthousiasme uit. Engelse les krijgen van Gijs is vast elke week weer een groot feest!
Thea van Wijk (FACTA), @FACTA
“Gijs is een begenadigd en geïnspireerd spreker met een gedegen kennis van zaken en een passie voor onderwijs. Naast dat het inhoudelijk  in orde is kent Gijs bovendien als geen ander het belang van dingen er goed uit laten zien. Top!”
Frans Droog (initiator & organizer edcampNL), @FransDroog
Zijn eigen voorbeelden tijdens het Talige Brein hebben ons laten zien dat ICT iets toevoegt aan de dagelijkse praktijk van lesgeven. De interactie met leerlingen neemt toe, maar dan wel gericht op waar de leerling op dat moment mee bezig is. Verder is er genoten van de wijsheid en educatieve opvattingen van deze vlotte leraar. Ik had hem graag meegenomen naar de school van mijn kinderen!
Prof. Harold Bekkering (hoogleraar Cognitieve Psychologie), @BekkeringHarold
“Als Gijs praat over onderwijs dan ben je vanaf het eerste moment geboeid. Hij probeert veel interactieve tools uit met zijn leerlingen. De filmpjes, oefeningen en feedback die hij biedt via de sociale media wordt door zijn leerlingen gewaardeerd. Devices aan dus! Gijs is deskundig, zit vol humor, is een goede spreker en het belangrijkste wat mij betreft; hij heeft hart voor het onderwijs.”
Tessa Zadelhof (Warempel), @Warempel
“Gijs gebruikt ict om op een eigentijdse manier de passie voor zijn vak over te brengen op zijn leerlingen… en ze te ondersteunen bij het leren. Gijs is een ontspannen verteller met gevoel voor humor; zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.”
Erno Mijland (kennisondernemer), @ErnoMijland
“Ik ken Gijs als een enorm inspirerende docent en spreker. Hij is constant op zoek naar betere lessen voor zijn leerlingen, al dan niet met technologie. Zijn opgedane ervaringen en ideeën deelt hij continu. Waardoor hij niet alleen voor mij een voorbeeld en inspiratie is, maar voor heel veel docenten in Nederland.”
Jelmer Evers (docent UNIC), @JermerEvers
Gijs is een buitengewoon gedreven docent met wie het zeer plezierig is om samen te werken. En wie gedreven is, zal ook op een bijzondere plaats uitkomen. We zullen nog veel van Gijs horen.
Prof. Dr. Ir. Kasper Boon (oud rector open universiteit en eigenaar SkillsTown), @skills_stown
Binnen ons Talent in Onderwijs Programma geeft Gijs invulling aan de workshop ‘Digitale leermiddelen’. Op enthousiaste en vernieuwende wijze neemt Gijs de jonge docenten mee in de wereld van digitaliserend onderwijs. Zijn workshop ‘Digitale leermiddelen’ wordt zeer gewaardeerd (8,5) en met de uitkomsten kunnen zij de volgende dag direct aan de slag.
Roland Strijder (onderwijsprofessional), @studelta
“Ik heb Gijs leren kennen als inspirerende en geïnspireerde docent met verstand van onderwijs en van wat leerlingen beweegt. In het innovatietraject van Wegener rondom het thema onderwijs heeft hij een bepalende rol gespeeld. Door zijn bevlogenheid nam hij alle toehoorders mee in een visie op het onderwijs van de toekomst.”
Karin Ruigrok (Wegener), @KarinRuigrok